Vádat emeltek az apátfalvi rendőrgázoló ellen

2013.05.31. 14:41
Az osztrák Hummeres továbbra is előzetes letartóztatásban van, többek között hivatalos személy ellen elkövetett emberölésért kell majd felelnie a bíróságon.

Vádat emelt az ügyészség Thomas Robert B. osztrák állampolgár ellen, aki tavaly októberben Hummer terepjárójával elütötte az őt megállítani próbáló motoros rendőrt. A vád hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés.

Thomas Robert B. vádlott jelenleg előzetes letartóztatásban van, az ügyészség kezdeményezte ennek fenntartását.

Az osztrák férfi tavaly ősszel három másik német rendszámú terepjáróval hajtott keresztül a Csongrád megyei Apátfalván, amikor a rendőrök megpróbálták igazoltatni őket. Az egyik Hummer vezetője ráhúzta a kormányt az egyik motoros járőrre, és próbált elmenekülni.

A másik motoros rendőr megelőzte, egy kereszteződésnél leszállt a letámasztott motorról, és meg akarta állítani a Hummert. Az első autó vezetője ekkor gázt adott, és elütötte a rendőrt. A motor miatt azonban a Hummer nem tudott továbbmenni, ezért a sofőr az autóból kiszállva gyalog próbált elmenekülni. A másik járőr több lövést leadott a férfira, akit négy golyó is eltalált. Súlyos sérülésekkel került kórházba, mára azonban felépült.