„A keze becsúszott a bugyimba″

Blikk
2013.06.05. 07:24

Saját testvérének a lánya vádolja szexuális zaklatással a Blikkben azt a ma 83 éves masszőrt, akiről könyvében Szepesi Nikolett egykori úszó azt állította botránykönyvében, hogy molesztálta az izomlazító gyúrás közben. A masszőrt a lap Bacsa Istvánként azonosította. Az idős férfi mindent tagad és áll a vizsgálatok elébe. A Szepesi könyvében szereplő történetek miatt a Magyar Úszószövetség vizsgálatot kezdett.

A most 41 éves Bacsa Edina, az úszók által Kicsi bácsinak hívott Bacsa István unokahúga egy három évtizeddel ezelőtti zaklatásról mesélt a szerdai Blikknek. Saját elmondása szerint a nő 12 évesen kezdett el úszni járni, majd amikor egy izomhúzódás után segítséget kért Kicsi bácsitól, az egy olajos masszázst követően molesztálni kezdte a lányt azzal a magyarázattal, hogy "muszáj odanyúlnia, hogy elmúljon az izomláz".

Az esetről beszámolt az édesanyjának, aki összeveszett Kicsi bácsival és a család meg is szakította vele a kapcsolatot, a hatóságokat azonban nem értesítették, mivel a lányt nem sokkal korábban egy később 11 évre ítélt férfi megerőszakolta, és nem akarták, hogy újra ki legyen téve a rendőrségi hercehurcának. Bacsa Edina ráadásul addigra már édesapját is elveszítette.

A nő a Blikknek azt mondta, amennyiben tudta volna, hogy Kicsi bácsi másokat is molesztál, már korábban a nyilvánosság elé állt volna.