Tarlós vietnamozással poénkodott Óbudán

2013.06.06. 16:57
Testvérvárosi delegációval járt Vietnamban Óbuda polgármester, Bús Balázs, aki az árvíz miatt csütörtökön vissza is jött Budapestre. Csütörtökön délelőtt Tarlós István főpolgármester azért még a sajtó előtt elsütött egy poént az árvízi helyzetre való tekintettel.

És mi a helyzet Vietnamban? – üdvözölte Tarlós István főpolgármester a csütörtökön délelőtt tartott árvízi sajtótájékoztatója után óbudai alpolgármesterét, Puskás Pétert.

Tarlós szarkasztikus mosollyal kísért beszólása arra utalt, hogy a III. kerület polgármestere, Bús Balázs vietnami úton van, ezért képviselte a helyettese az eseményen az önkormányzatot.

Bús azonban csütörtökön már visszatért hivatalába. A polgármester testvérvárosi látogatáson vezetett egy kerületi delegációt az ázsiai országba. Bús a külföldi látogatás során értesült a közeledő árvízről, ezért a lehető legrövidebb időn belül hazatért.

A polgármester szerint egyébként Óbudán, miután szinte minden évben számolni kellett kisebb-nagyobb vízügyi problémákkal, az önkormányzat egy bejáratott protokoll alapján kezdte meg az árvízi védekezés előkészítését. Ez a munka folyamtosan és rendben zajlott, a szükséges döntések meghozatalában pedig külföldről is részt vett - mondta Bús Balázs.

Tarlós azonban nemcsak egy éles viccel csapott oda egykori kerületének, hanem cáfolta a helyi vezetés védekezésre vonatkozó számításait is. A III. kerület szerint Csillaghegyen 20, Békásmegyeren pedig 50 ezer, vagyis összesen akár 70 ezer ember kényszerülhet otthona elhagyására. Tarlós viszont azt állította, hogy a katasztrófavédelem legpesszimistább számításai is csak 55 ezer ember kiköltöztetéséről szólnak.