Aratott a pályázatokon a miskolci képviselő

2013.06.13. 07:38 Módosítva: 2013.06.13. 07:38

A rokonok által elnyert 12 dohánykoncesszió mellett több állami pályázatot is elnyert Takács Gábor miskolci fideszes önkormányzati képviselő cége és családja. A politikus felesége, anyósa és testvére fejenként négy dohánykoncesszióhoz jutott a városban, írja a Blikk.

Az eszon.hu szerint a múlt héten Takácsék családi vállalkozása, a New Man Kft. kapott 15 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatán. Az új eladókat nem a tarfikokba, hanem autómosásra, gumiszerelésre veszik fel. Összesen nyolc új munkahely létrehozását, ebből hat regisztrált munkanélküli foglalkoztatását vállalta a New Man Kft. – közölte a gazdasági tárca.

Semmi köze egymáshoz a trafikkoncessziónak és a cégünk által elnyert munkahely-teremtési támogatásnak, az ugyanis a vállalkozásunk másik profiljához kapcsolódik – mondta a Blikknek Takács Gábor. A cég raktárépületet, autómosót, javítóműhelyt építtet 600 négyzetméteren, ide lesz szükségük nyolc új alkalmazottra. Ennek a beruházásnak és a pályázatnak köszönhetően nyolc családnak tudunk biztos megélhetést adni – mondta a képviselő.

A Blikk szerint a telephelyfejlesztést sem csak saját forrásból finanszírozzák: tavaly több mint 61 millió forintot nyertek erre a célra a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség pályázatán.