Családi vállalkozásban árulták a drogot

2013.06.14. 21:20

Újabb három gyanúsítottat fogott el a rendőrség a Fejér-megyei drogterjesztési ügyben. A rendőrök egy Budapest XXI. kerületi családot gyanúsítanak azzal, hogy ugyanolyan drogot terjesztettek, mint ami a tizennyolc éves székesfehérvári és a huszonnyolc éves csákvári férfi halálát okozta.

A rajtaütéskor a házaspár és lányuk éppen a wécében próbált megszabadulni az anyagtól. A rendőrök házkutatást tartottak és a kábítószeren kívül különféle drogterjesztéshez használt eszközöket is találtak. A negyvennégy éves férfit, a harminckilenc éves nőt, és tizenkilenc éves lányukat kábítószerrel való visszaélés bűntettével gyanúsították meg.

Csütörtökön öt gyanúsítottat tartóztatott le a rendőrség a drogüggyel összefüggésben. A titokzatos kábítószeres halálesetek gyanúsítottjai nem kerültek előzetes letartóztatásba, hanem enyhébb kényszerintézkedéseket rendelt el velük szemben a bíróság csütörtökön. A Székesfehérvári Járásbíróság a drog csekély mennyisége miatt dönthetett úgy, hogy három gyanúsított szabadlábon védekezhet, egy férfi házi őrizetben, egy másik pedig lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt marad. Az ügyészség az ötből három gyanúsított előzetes letartóztatását kérte, a döntés ellen mindhárom esetben fellebbezett.

A rendőrség kedd estig tizenkét olyan embert kutatott fel, aki az elhunytakkal csaknem azonos tünetekre panaszkodva fordultak orvoshoz, mindannyian kábítószer-fogyasztók. A vegyület eddig Magyarországon ismeretlen volt, tavaly azonosították Hollandiában.

Hétfő éjjel a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményt adott ki arról, hogy valószínűleg kábítószer okozta két Fejér megyei fiatal halálát. Az első áldozat egy tizennyolc éves székesfehérvári fiatalember volt, aki szombat hajnalban a kórházban halt meg, miután előző délután rosszullét miatt bevitték. A második áldozat egy huszonnyolc éves csákvári férfi, aki az otthonában halt meg vasárnap délelőtt, miután feltehetően kábítószert fogyasztott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport