Megegyeztek: októberben nyílhat a Bálna

2013.06.27. 16:44

Megegyezett a főváros az időközben CET-ről Bálnára átnevezett Duna-parti épület kivitelezőjével, a Porto Investmenttel, és az épület megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt is, így nincs akadálya annak, hogy októberben megnyissák az épületet, mondta Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A Portonak hitelt nyújtó MKB Bankkal van még jogvitájuk, minden más kérdéses ügyet megoldottak, és május végén az épület megkapta a jogerős használatbavételi engedélyt is. A projekttel kapcsolatban megszűntek az aggályok, "nyugodt vizekre eveznek".

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott, mintegy 27 ezer négyzetméteres létesítmény kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni. Az épület jelenleg még üresen áll. A Porto Investmenttel a fővárosnak több jogvitája is volt, egyebek mellett a bankgarancia lehívása miatt, 2011-ben pedig a beruházó felmondta a korábban megkötött szerződést.

A Bálnában a tervek szerint kulturális programok lesznek, de biopiac, valamint több étterem és kávézó is helyet kap benne.