Szabadlábon a molesztálással gyanúsított kalauz

2013.06.27. 20:37 Módosítva: 2013.06.27. 20:39

Szabadlábon védekezhet az a jegyvizsgáló, aki a gyanú szerint június 6-án a Szihalom és Füzesabony között közlekedő személyvonaton molesztált egy 14 éves lányt, mondta a megyei főügyészség sajtószóvivője csütörtökön.

A korábbi hírek szerint a kalauz útközben ölelgette, majd Füzesabonyban nem engedte leszállni a vonatról a lányt. Tiltakozása ellenére a kezeit felemelve az ablakhoz nyomta és erősködött, hogy csókolja meg. A lány a csók pillanatát kihasználva tudott a vonatról elmenekülni, amikor támadója lehunyta a szemét.

A lány ugyanezen az útvonalon utazott vissza Szihalomra 17 óra körül. A vonaton ekkor is a ugyanaz a férfi volt a jegykezelő, aki melléült, átölelte, és ismét csókot kért tőle, majd a lány lábai közé nyúlt. Erre egy férfi közbelépett, és elzavarta a magáról megfeledkezett vasutast. Ő tanúskodik is az ügyben.

Konkoly-Thege László ügyészségi szóvivő szerint a gyanúsítottat szerdán hallgatták ki Egerben, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon. A kalauz tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomást nem tett.

Az ügyészség nem kezdeményezte előzetes letartóztatását, mert a büntetlen előéletű férfi önként jelentkezett a rendőrségen, és egészségi állapota miatt szökésétől nem kell tartani.

Az ügyben az eddig felderített tanúk túlnyomó része már vallomást tett, így a gyanúsított a bizonyítási eljárást sem tudja nehezíteni, és a bűnismétlés veszélye sem áll fenn.