Cefrében oldotta fel a pálinkafőző mestert

2013.07.01. 09:55

Házi őrizetben van az a férfi, aki a gyanú szerint  szíven szúrta, majd cefrében rejtette el főnöke testét – írja a Blikk.

C. Péter, aki korábban Kanadában élt és a vancouveri egyetemen tanult, vélhetőleg azért végzett a 47 éves K. Péterrel, mert szakmailag féltékeny volt rá: nem tudta elviselni, hogy a frissen munkába állt kollégája lett a főzdevezető.

A meggyilkolt férfi a tabajdi pálinkafőzőben dolgozott, és annak közelében lakott egy lakókonténerben. Tavaly január 13-án bement a munkahelyére, majd kabátját, telefonját, pénzét, gyógyszereit hátrahagyva, ismeretlen helyre távozott. Miután a fia bejelentette az eltűnését, a rendőrség közigazgatási-hatósági eljárás keretében kezdte meg a keresését. Több speciális mentőegység is kutatott utána, valamint helikopterről és kisrepülőgépről is átvizsgálták Tabajdot és környékét. Végül egy cefretartó aknában találták meg a maradványait.

Németh-Krész Mónika, a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatta a lapot, hogy a gyanúsított jelenleg házi őrizetben van, a nyomozók szakértői véleményre várnak. Az elhunyt férfi családjának ügyvédje, dr. Magyar György szerint az elhunyt hozzátartozói „már nem bírják, hogy elhúzódik a nyomozás”, ezért azt tervezik, hogy kikérik az iratokat, és kártérítési pert indítanak.