Bajnai bepereli a Fidesz szóvivőjét

2013.07.02. 18:04 Módosítva: 2013.07.02. 18:15

"Hoppál Péter sajtótájékoztatóján, az Együtt-PM Szövetség tegnapi demonstrációjával kapcsolatban olyan hazug állítást tett, mely miatt Bajnai Gordon jogi úton vesz elégtételt – így akár kollégájával, Zsigó Róberttel együtt járhat majd a bíróságra.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: „Bajnai Gordon tehát erőszakos cselekményekre buzdította, bátorította azokat a fiatalokat, akik törtek-zúztak a Fidesz-székházban márciusban”. A kijelentés Bajnai Gordon sajtóközleménye szerint "politikai hátsó szándékból elkövetett, aljas rágalmazás."

A közlemény rámutat, hogy az Együtt-PM "megérti a tiltakozó polgárok dühét, ... de nem mi állunk mögöttük.... Bajnai Gordon nem szervezte és nem bátorította az eseményt."

Zsigó alaptalanul libázott, őt is perelik

Korábban beszámoltunk arról, hogy az Együtt 2014 pert indított Zsigó Róbert ellen is, mivel a Fidesz Bajnai-felelős szóvivője a Hajdú-Bét-üggyel kapcsolatban rendre hamis színben tűntette fel a volt miniszterelnököt. A pártszövetség azt is hangsúlyozza, hogy a Fidesz még soha, egyetlen fórumon sem tudta állításainak igazát bizonyítani.

A pártszövetség közleménye szerint Bajnai Gordon  - a Fidesz állításaival szemben – a Wallis-csoport vezetőjeként közvetlenül nem vett részt a Hajdú-Bét irányításában, azaz soha nem volt a Hajdú-Bét vezetője, vagy igazgatósági tagja. Ezért a cég csődjéért sem lehet felelőssé tenni, sőt, az E2014 szerint pont ő járt el a gazdák kárenyhítéséért, már 2004-ben személyesen fogadta a károsultak képviselőit és a nekik tett ígéretnek megfelelően több ízben lobbizott az államnál, hogy a bajba jutott gazdák a jogszabályok által megengedett legmagasabb kárpótlásban részesülhessenek.

A Fidesz a kampányidőszak közeledtével melegítette fel a Bajnaival kapcsolatos híreszteléseket.