A rendőrséget a szivárogató, és nem a hivatali visszaélés érdekli

2013.07.10. 09:21

Nyomozást indított a rendőrség Jávor Benedek független országgyűlési képviselő blogja miatt, amelyen áprilisban megjelent egy, a Zöldhatóság igazgatóasszonyának szennyesét kiteregető névtelen levél. A rendőrséget azonban nem az OKTVF vezetőségében elkövetett visszaélések, hanem a szivárogtató személye érdekli - írta a Népszabadság Online.

A belső forrásokra támaszkodó levél egyebek mellett Tolnainé Szatmári Katalin igazgatóasszony hamis doktori címére és szakirányú végzettségének a hiányára, a főfelügyelőség korrupció gyanús ügyeire és a hivatali ügymenet átpolitizálódására, lelassulására panaszkodott.

A Népszabadság szerint az ügyészségnek a levél nyomán hivatalból nyomozást kellett volna indítania, de ez nem történt meg. Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság már vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében, az igazságszolgáltatást azonban egyelőre csak az érdekli, ki lehetett az a hivatali alkalmazott, aki kiszivárogtatta a gyanús ügyeket.

A rendőrség az eljárásról levélben tájékoztatta Jávort. Ebből kiderült, rágalmazás megalapozott gyanújával indítottak nyomozást, hivatalosan ismeretlen tettes ellen.