A vonóhorog már a földet súrolta

2013.07.10. 09:10

Egy bábolnai telephely biztonsági őre figyelt fel egy túlsúlyos járműre kedd éjszaka. A dolgozó épp hazaindult, mikor a telephelyre vezető úton kikanyarodott elé egy személygépkocsi. A jármű hátulja úgy meg volt pakolva, hogy a vonóhorog már a földet súrolta, ami a biztonsági őrnek gyanús lett, írja a police.hu.

Elsőként főnökét hívta fel, aki a telephelyen körbenézve megállapította, hogy onnan szellőztető ventillátorokat és az azokhoz tartozó alumínium kábeleket loptak el. Másfél millió forintra becsülte kárát. A tulajdonos úgy gondolta, a rendőrség értesítése előtt megpróbálja megtalálni azt a kocsit, melyről alkalmazottja beszélt. Alig, hogy elindult a telephelyről, szembe találkozott a járművel, melyben két férfi ült. Megvárta, míg elmennek mellette, majd keresztbe fordult, hogy elzárja előlük a visszavezető utat.

Ekkor kérte a komáromi rendőrök segítségét, akik kiérkezve elfogták a két férfit. A 20 éves L. Tibor és a 39 éves V. Zoltán ácsi lakosok azt állították eltévedtek. A kihallgatásukon a két férfi azonban már beismerő vallomást tett, az L. Tibornál tartott házkutatáskor pedig a nyomozók megtalálták az eltulajdonított ventillátorokat és a mintegy ezer méter kábelt.

A két férfi ellen nagyobb értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt indított eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. L. Tibort a rendőrség őrizetbe vette, V. Zoltán viszont szabadlábon védekezhet a büntetőeljárás ideje alatt.