Lövöldözés Várpalotán

2013.07.14. 09:56 Módosítva: 2013.07.14. 13:06

Két embert ölt meg egy várpalotai férfi vasárnap reggel. A lövöldözés után öngyilkos lett az 58 éves K. Imre, aki sörétes puskával lőtt a szomszédos családi házban tartózkodókra, írja a police.hu. Egy férfi a helyszínen meghalt, egy nőt életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba, aki ott belehalt sérüléseibe.

A TEK fél tíz után nem sokkal jutott be K. Imre Krúdy Gyula utcai házába, ahol holtan találták a férfit, öngyilkosságot követett el. A 68 éves nőt mentőhelikopter szállította kórházba, a HavariaPress szerint a lelőtt férfi gondozója volt a kórházban elhunyt nő.

Olvasónk képe a helyszínről
Olvasónk képe a helyszínről

Olvasónk szerint korábban a lövöldöző bezárkózott gyermekeivel, és azzal fenyegetőzött, hogy ha valaki megpróbál bemenni, lelövi a gyerekeket. Ezt az információt később a rendőrség cáfolta, K. Imre családtagjai nem voltak a gyilkosság helyszínén. A tettes élettársa és az egyik gyereke a szomszédban lévő házukban tartózkodott, de semmit nem tudtak a történtekről. A nőt és a gyereket a rendőrség hozta ki a házból.

„Rengeteg kommandós golyóálló mellényben, kutyákkal” érkezett a helyszínre, írta egy másik olvasónk. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyszíni szemle még folyamatban van, a környék le van zárva. Egy utcabeli szerint a férfinak másokkal is rossz volt a viszonya és korábban is fenyegetőzött már.


Nagyobb térképre váltás

A várpalotai polgármester úgy tudja, hogy a férfi engedéllyel tartott fegyvert, vadász lehetett. Talabér Márta fideszes polgármester „végtelenül sajnálja a történteket, és azt, hogy az emberek nem tudják kezelni a konfliktushelyzeteiket és az erőszakos megoldást választják.”

Ha a helyszínen van, vagy tud valamit a történtekről, írjon a tema@mail.index.hu-ra!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport