3 embert hallgattak ki a Pride-os támadásért

2013.07.19. 08:14 Módosítva: 2013.07.19. 08:24

Három embert hallgattak ki gyanúsítottként a Budapest Pride után történt támadás miatt, írja a Blikk. A lap szerint a három fiatalembert szerdán állították elő a rendőrök.

Orsós János, a Dzsaj Bhím buddhista közösség vezetője, Derdák Tibor, a sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnázium igazgatója és egy harmadik társuk az idei melegfelvonulás után találkozott szembe egy kb. harmincfős társasággal a Szent István körúton. A csoportból néhányan előbb szidalmazták, majd megütötték és megrugdosták őket.

A sértettek akkor azt mondták: a rendőrök hamar ott voltak, de nem a támadókat, hanem őket kezdték el igazoltatni. A rendőrség szerint azonban nem lehetett fellépni a támadókkal szemben, mert amikor a sértettek leintették a járőröket, a támadók már továbbmentek, és nem kértek sem intézkedést, sem orvosi ellátást.

Az ügyben a BRFK csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. A Blikk szerint a gyanúsítottak tagadták, hogy bárkit megvertek volna, azt azonban nem, hogy ott lettek volna a Budapest Pride után a Nyugati pályaudvarnál.

A Btk. szerint aki mást valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoporthoz vagy a lakosság egyes csoportjaihoz tartozása vagy vélt tartozása, így különösen fogyatékossága, nemi identitása, szexuális irányultsága miatt bántalmaz, az egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport