Egy lány miatt késelte halálra barátját

2013.07.26. 16:40

Emberöléssel vádolnak egy püspökladányi fiút, aki egy késsel halálra szúrta társát egy lány miatt tavaly októberben. A 17 éves vádlott és a 18 éves sértett Püspökladányban 2012 tavaszán ismerkedett meg egy helyi lánnyal, akivel mindketten szerettek volna összejönni. A lánynak ugyan egyikük se tetszett, de a két fiú között egyre jobban megromlott a viszony, és megállapodtak abban, hogy a nézeteltérést verekedéssel fogják elrendezni.

A sértett egy barátjával 2012. október 30-án megjelent a vádlott lakóhelyén és kihívta őt az utcára. Összeverekedtek, a vádlott elővette a magával vitt kést és több alkalommal hason, mellkason és háton szúrta sértettet.

A srác ekkor futva próbált menekülni, a vádlott üldözőbe vette és azzal fenyegette, hogy megöli. A sértett néhány száz méter megtétele után összeesett. A vádlott hazaindult és útközben odaszólt a sértett barátjának, hogy hívja a mentőket, mert a sértett rosszul van. A mentősök kiérkezésekor a 18 éves fiú már halott volt.

A 17 éves fiú megijedt a történtek következményeitől, ezért Szolnokra utazott. Később viszont önként visszatért és feladta magát a rendőrségen.

A fiú előzetes letartóztatásban van, az ügyész börtönbüntetést javasolt ellene.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport