Tolvaj és verekedő bujkált külföldön

2013.08.06. 08:20

Tatabánya egyik legkeresettebb bűnözője adta fel magát hétfőn a rendőrségen. A 26 éves R. Róbert egy háromfős tolvajcsapat tagja volt, és hónapok óta Németországban bujkált a hatóságok elől.

A társaságra 2012. március 2-án figyeltek fel a rendőrök, miután Tatabányán egy ékszerboltból jelentős értékben arany ékszereket loptak el. Az egyik tolvajt, J. Rajmundot még aznap elfogták a rendőrök, ő előzetes letartóztatásba került. A csapat második tagját a 25 éves M. Dánielt, 2013. február 27-én Budapesten fogták el a tatabányai rendőrök.

A most előkerült harmadik társuk beismerő vallomást tett. Az ékszertolvaj csapat tagjai ellen 11 rendbeli jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt folytatnak eljárást.

Egy másik ügy is megoldódott hétfőn: súlyos testi sértés gyanúja miatt kereste a Dorogi Rendőrkapitányság a 41 éves B. Lászlót, aki egy éve, Epölön verte meg egyik ismerősét. A police-hu közlése szerint iszogattak és beszélgettek a faluban, majd B. László hirtelen, egyik pillanatról a másikra megütötte az ismerősét, majd eltűnt.

A nyomozók először csak Magyarországon keresték, de megtudták, hogy Svájcban van, így európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Ez alapján fogták el a svájci rendőrök és hozták Magyarországra hétfőn. Ő is elismerte a tettét.