Késnek a vonatok a hőség miatt

2013.08.07. 10:10

Több vasútvonalon korlátozták a vonatok sebességét napközben a hőség miatt, ezért az érintett szakaszokon 15-25 perces késésekre kell számítani – közölte a Mávinform.

Délelőtt 11 óra és este 7 óra között a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia-vasútvonalon kell korlátozásokra számítani: itt Soroksár és Taksony, valamint Taksony és Kunszentmiklós-Tass között 50 kilométer/órás sebességgel járnak a vonatok, míg Kunszentmiklós-Tass és Soltvadkert állomások között 60 kilométer/órával mehetnek a szerelvények.

Délelőtt 10 és este 7 óra között a Budapest–Miskolc–Szerencs–Nyíregyháza-vasútvonalon is csökkentették a sebességet: itt Hatvan és Mezőzombor között 80 kilométer/órával közlekedhetnek a vonatok – közölte a Mávinform.

A hőség miatt az egész országra a legmagasabb, piros figyelmeztetést adott ki szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), ez azt jelenti, hogy minden megyében 27 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 35–40 fok között alakul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 18–23 fok között valószínű, de északkeleten néhol ennél alacsonyabb is lehet. Az előrejelzés szerint napos idő lesz, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkül, néhol meg is erősödik a déli, délkeleti szél.

Csütörtökön már 41 fok is lehet a hőmérséklet, és csak szombatra érkezik egy hidegfronttal eső és lehűlés.