Bankkártyás maffiát számoltak fel

2013.08.09. 18:50

Internetes csalásokra és bankkártyás visszaélésekre szakosodott bűnszervezet vezetőit fogták el – olvasható a rendőrség honlapján

A 28 és a 36 éves férfit az osztrák hatóságok által kezdeményezett nemzetközi jogsegélykérelem keretében a magyar és az osztrák rendőrök közösen fogták el kedden Budapesten.

A nemzetközi bűnszervezet tagjai hamis okmányokkal nyitottak bankszámlákat különböző országokban, amelyeket részben internetes aukciós csalásokra, részben pénzmosásra használtak.

A bűnszervezet bankkártya adatok megszerzésével is foglalkozott. A megszerzett adatok felhasználásával úgynevezett klón-kártyákat hoztak létre, amelyekkel azután jogosulatlan bankkártyás vásárlásokat hajtottak végre.

A rendőrség házkutatást tartott az egyik fétfi budapesti lakásán, ahol számítástechnikai és kommunikációs eszközök mellett bankkártya hamisításhoz szükséges technikai eszközöket és nyersanyagokat is lefoglaltak.

Az európai elfogatóparancs alapján körözött két román állampolgárt előállításukat követően őrizetbe vették, velük szemben a további eljárást az osztrák rendőrség folytatja le.