Zsebtolvajokat fogtak a Szigeten

2013.08.11. 15:49

„Tegnap este a Szigeten komoly lopássorozat történt; alig van olyan ismerősöm, akit nem szabadítottak meg valamijétől, főleg az A38 színpad környékén” – írja egy olvasónk. A Szigeten elkövetett lopásokkal kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalos közleményt adott ki: kiderült, hogy augusztus 10-én valóban zsebtolvajokat fogtak a Szigeten.

A közlemény szerint szombaton egy 34 éves férfit azon kaptak, hogy mások zsebéből lopta ki a náluk lévő értékeiket. Z. S. ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi kapitánysága eljárást indított. A rendőrök lopott mobiltelefonokat, személyi okmányokat, bankkártyákat és fesztiválkártyákat találtak a férfinál.  

A BRFK lopás gyanúja miatt eljárást indított a 20 éves P. Péter és a 22 éves R. Attila Péter ellen is, akik a legfrissebb információk szerint augusztus 10-én hajnalban a fesztivál nagyszínpadja mellett felállított sátrakból különböző értékeket tulajdonítottak el.

Szervezett akció volt

„Sokan dolgoztak, szervezett akció volt. A rendőrök azt mondták az előttünk tömött sorokban álló károsultaknak, hogy elkaptak párat közülük. Mindenkinél más volt: az egyiknél 20-30 Iphone, a másiknál nagyjából ennyi Ipad, a harmadiknál csak fényképezőgépek” – írta olvasónk, aki a rendőröktől úgy értesült, hogy szombaton több értéktárgyat találtak, mint ahány bejelentés érkezett, így az ellopott eszközöket nem minden esetben tudják visszaadni a jogos tulajdonosaiknak. Épp ezért érdemes jelenteni az esetleges lopásokat; ha a rendőrség megtalálja azokat, a vásárlást igazoló számla bemutatása, illetve a telefon IMEI számának bemondása után visszaadhatja a lopott holmikat.

Az ügyben megkerestük a BRFK kommunikációs osztályát, de a kérdéseinkre nem kaptunk részletesebb választ; a sajtóiroda azt nyilatkozta, hogy a fesztivál befejezése után egy átfogó, hivatalos tájékoztatást adnak ki a történtekről.