Krumpliszörny született Tiszajenőn

2013.08.13. 08:54

Hatalmas krumplit fordított ki a földből egy vasvilla a napokban Tiszajenőn, írja a szoljon.hu. A kicsit több mint egy kilós, csecsemőfej méretű krumplicsodát a huszonnégy éves Sándor mutatta meg a lapnak és még a történetét is elmesélte.

Sándor elmondta, hogy a vetőmagot még tavasszal kapta édesapja egy vetőmagkereskedőtől, amit szétosztottak: felét az ő kertjükben üültettek el, másik felét a nagyszüleinél. Náluk teljesen átlagos méretű krumplik lettek a magból, míg a nagyszülőknél megszületett ez a behemót. Sándor nem értette miért van ekkora különbség a méretek között, mivel lehet jobb a nagyszülők kertje, de az biztos, hogy ekkora krumplit még soha nem látott.

A lap szerint ásóval ki sem tudták szedni a száraz földből, más eszköz híján vasvillával kellett kifordítani a túlméretes gumót. Több mérlegen is megmérték, mindegyiken többet mutatott egy picivel mint egy kiló − mondta Sándor, aki mérnöknek tanul, de nemrég gazdálkodni kezdett. A krumpli sorsáról is megtudtuk a lényeget Sándortól: „Tata megijedt, amikor mondtam neki, hogy megeszem, az igazság azonban az, hogy még egy darabig biztosan nem végzi ételként ez a különleges krumpli”.