Sms-ben szóltak, hogy elhunyt koraszülött gyereke

2013.08.14. 12:06

„Traumás állapotba kerültem, amikor sms-t küldtek. Megrázott, hogy egy életet, ami elmegy, sms-sel akarnak közölni” – mondta a Hír24 stábjának a miskolci kórház koraszülöttrészlegén elhunyt egyik csecsemő édesanyja.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, augusztus elején öt nap alatt nyolc koraszülött hunyt el a miskolci kórház koraszülöttosztályán. Maga Orbán Viktor kezdeményezett vizsgálatot, a Nemzeti Nyomozó Iroda is nyomoz, az esetekről egyelőre semmilyen részletet nem hoztak nyilvánosságra. Az Indexnek nyilatkozó, koraszülött-ellátásban dolgozó orvosok szerint nem ritka a koraszülött csecsemők halála, de a nyolc haláleset kiugrónak számít.

Az általunk megkérdezett, korábban gyermekével az osztályon fekvő nő azt mondta, hogy a koraszülött részlegen kínosan betartották a higiéniás szabályokat. A Hír24-nek nyilatkozó gyászoló anya ezzel szemben azt mondta, hogy a részlegen nem voltak különösebben gondosak a higiéniát tekintve. „Akárhányszor volt valami a géppel, ha antibiotikumot vagy vért adtak, úgy nyúltak a gyerekhez, hogy nem fertőtlenítették a kezüket. Egyedül a doktornő használt gumikesztyűt” – mondta.

A Hír24 videójában megszólal az elhunyt csecsemő édesapja is, aki azt mondja, gyermekük azért halt meg, mert túlmelegedett az inkubátor. A zárójelentésben hivatalos halálokként keringési rendellenesség szerepelt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport