Leszállt a Sólyom Budapesten

2013.08.18. 14:10 Módosítva: 2013.08.18. 16:20

Leszállt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a Sólyom Airways első repülőgépe. Az AIRportál tudósítása szerint negyed kettő körül szállt fel a repülő az angliai Bournemouthban és előreláthatólag fél négy körül szállt volna le Ferihegyen, de végül két tiszteletkört is tett, így végül 15:50-kor landolt.

A sajátos megoldással „A'lmos vezér" feliratú  gép landolását élőben lehetett követni a Ustreamen. A HA-SHA jelzésű Boeing 737-500-as repülőgépből a pilóták zászlókat lengettek ki, majd  a tűzoltók „vízsugaras köszöntése” fogadta. A két oldalról a gép felett ünnepélyes zene kíséretében átcsapó vízsugarak mentén még egy szivárvány is kirajzolódott.

Nyolc főnyi személyzet érkezett az első Sólyom-géppel. A gépet várhatóan két napig nézheti majd meg a nagyközönség a ferihegyi kettes terminál előtti teraszon.

Vágó József, a Sólyom Hungarian Airways vezérigazgatójának nyilatkozatai alapján a terv szerint már augusztusban megkezdik a jegyárusítást, és a légitársaság járataira charterezéssel indítanak, akár már ebben a hónapban.

Mivel sok a kérdés az új légitársaság körül, piaci körökben érdeklődött az Index az új szereplő lehetőségeiről, és a légitársaságot is megkérdeztük arról, hogyan állnak az utak lekötésével. A Sólyom jövőjéről ebben a cikkben olvashat részletesen.