Vádat emeltek a juhászt felakasztó fegyőrök ellen

2013.08.26. 13:46

Életveszélyt okozó testi sértés és önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat három férfi, köztük két egykori fegyőr ellen a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn.

Schmidt Gábor közleménye szerint az elsőrendű és a másodrendű vádlott – akik az elkövetés idején büntetés-végrehajtási őrök voltak – 2012. augusztus 3-án a Solt külterületén lévő erdőben felkeresték a juhokat legeltető sértettet, és felelősségre vonták egy traktor eltűnésével kapcsolatban. A jármű az elsőrendű vádlott apjának, a harmadrendű vádlottnak a tulajdona volt.

A két férfi követelte, hogy a sértett a traktorért, illetve a lopásban való részvételért kapott pénzt adja át nekik, ezután megverték, egy fához hurcolták, kötelet tettek a nyakába, majd felhúzták egy fára, úgy faggatták. Először ki tudott bújni a hurokból, másodszorra a kötél szakadt el. Utána brutálisan összeverték.

Később megérkezett a tavaly őrizetbe vett férfi édesapja is, a traktor gazdája. Az elkövetők a mozgásképtelenné vált sértettet hátrahagyva távoztak. A férfit eszméletlen állapotban találta meg egy társa, addig a pulikutyája ült mellette. A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos és életveszélyes sérüléseket szenvedett, az akasztás önmagában is közvetlen életveszélyt okozott. A solti juhász csodának tartja, hogy túlélte a verést.

Az elsőrendű és a másodrendű vádlott házi őrizetben van, míg a harmadrendű vádlott szabadlábon védekezik.