Két és félmillió levelet küld a Fidesz

2013.09.04. 19:13

A rezsicsökkentés társadalmi támogatottságának erősítése érdekében két és fél millió levelet küld ki a Fidesz a rezsicsökkentést korábban már támogatókhoz – idézte Nyitrai Zsoltot a Fidesz.hu. A kormánypárti politikus szerint a címzetteket személyes párbeszédre is várják, több mint száz lakossági fórumra. A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a leveleket megváltozott munkaképességű honfitársaink készítették.

Visegrád is a rezsicsökkentésről szól

A Fidesz szerdán megkezdett háromnapos visegrádi frakcióülésének megnyitója előtt Rogán Antal is a rezsicsökkentésről szólt. A Fidesz frakcióvezetője szerint elképzelhető, hogy szezon előtt ismét 10 százalékkal csökkentenék a gáz, a villany és a távhőszolgáltatás árát. A kormánypárt honlapja szerint Rogán Antal azt a lehetőséget is felvetette, hogy mindez két szakaszban, 5-5 százalékos csökkentéssel valósul majd meg. A frakcióvezető szerint mindez jövő évtől havi 3000-3500 forintos megtakarítást hozhat a családoknak.

Emellett a kiskeresetűek adókedvezményének kiterjesztése és a „gyed extra” havi 5-20 ezer forintos többletet jelentene 260 ezer családnak. Rogán hangsúlyozta, hogy erre csak akkor kerülhet sor, ha a Fidesz-KDNP frakciója és a kormány megegyezik a felvázolt elképzelésekről.

A gyed extra azt jelentené, hogy a fizetés alapján kiszámított, két évig járó juttatást akkor is megkaphatja a szülő – ez többnyire az édesanya –, ha egy év után úgy döntene, hogy visszamegy dolgozni. Az adókedvezménnyel kapcsolatos elemzésünkről bővebben itt olvashat.

Baloldali partizánok a postán

A lakossággal előszeretettel levelező – és a támogatóiról részletes listákat fenntartó – kormánypárt legutóbbi akciójába kisebb hiba csúszott, miután olyanok is kaptak köszönőlevelet Orbán Viktortól, akik aláírásukkal nem támogatták a Fidesz rezsicsökkentő kezdeményezését. Az Origo kérdésére a Fidesz sajtóosztálya közölte: a mögött, hogy olyanok is kaptak levelet, akik nem támogatták a rezsicsökkentést, „a bukott baloldal tudatos akciója" állhat.