Feljelentik Lázárt, mert nem jelentette fel Csányit

2013.09.05. 12:51 Módosítva: 2013.09.05. 12:54

Feljelentette a pécsi Patacs-Rácváros Egyesület Lázár Jánost két napja a Fővárosi Főügyészségnél, mert a Miniszterelnökséget vezető államtitkár nem jelentette fel Csányi Sándort – írja a Bama.hu.

Az egyesület szerint Lázár Jánosnak, miután leuzsorásozta Csányi Sándort, hivatalos személyként az ügyészséghez kellett volna fordulnia, ám ezt nem tette meg. A civilek szerint ugyanis az uzsorásozással Lázár „tulajdonképpen bevallotta, hogy egy bűncselekményről van tudomása". A Dunántúli Napló által megkérdezett jogász szerint azonban Lázárnak nem volt törvényi kötelezettsége a feljelentés megtétele.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár korábban egy sajtótájékoztatón azt mondta, „Csányi Sándor az ország első számú uzsorása”, aki a devizahitelesektől szerzett milliárdjaival páváskodik. Az OTP elnök-vezérigazgatója erre szóvivőjén keresztül reagálva közölte, hogy beperli és feljelenti Lázárt. Az államtitkár az Indexnek a feljelentésre a következőket nyilatkozta: „Természetesen készen állok arra, hogy a mentelmi jogomról lemondjak, és a bíróság figyelmét is felhívjam arra, hogy a devizahitelezés egyszerűen uzsora, az adósok tönkretétele."

A Csányi–Lázár-pereskedés jogi hátteréről itt írtunk.