Festenek is a templomnál, ahol Orbán lánya házasodik

2013.09.06. 16:55

Miután kátyúztak a lagzi helyszínére vezető úton és felújították a holnapi esküvőnek otthont adó templom mögötti járdát, a Hír24 észrevette, hogy a templom környékén egy falat is lefestettek, hogy eltüntessék a graffitiket. A templommal egybeépült ház Mechwart lépcső felőli oldalát festették le péntek délután.

Úgy tudjuk, hogy a templomnak nincs köze a festéshez, a templom mellett levő, szintén a ferencesek által működtetett Tamás Alajos közösségi házat viszont június 5-e óta felújítják, így ennek biztosan nincs köze a szombati esküvőhöz. Az egyházat ismerő forrásunk arra tippelt, hogy ennek a felújításnak a munkálatai láthatóak, de később kiderült, hogy a festés a templom másik oldalán zajlott. Egyelőre nem tudni tehát, hogy ki és miért festette le a Mechwart lépcső melletti falat.

Az Index korábban a helyszínen már csak két festékesvödröt látott, a falra festett graffitiket átfestették, de a közeli ajtón voltak még firkák. Háromnegyed négy körül már befejezték a festést, de egyértelműen látszott, hogy a falat most festették újra.