Megvan a cibakházi gyilkosság gyanúsítottja

2013.09.13. 09:47 Módosítva: 2013.09.13. 11:31

Elfogták a szerdai cibakházi gyilkosság gyanúsítottját, írja a police.hu. A tizenkilenc éves W. Renátó Zoltán budapesti lakost a fővárosi Népligetben találták meg csütörtökön délután.

Szolnokra szállították, ahol beismerő vallomást tett. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője szerint a fiatal férfi nyereségvágyból ölt, „a motiváció az anyagi haszonszerzésre irányult”. Péntek délután a Szolnoki Járásbíróság elrendelte W. Renátó harmincnapos előzetes letartóztatását. Nyereségvágyból elkövetetett emberölés alapos gyanújával indult ellene eljárás.

A férfi úgy bukott le, hogy a plébánostól ellopott Suzuki lerobbant a fővárosban, amit a XIII. kerületben, fák közé szorulva hagyott. Az elhagyott autó adatait a kunszentmártoni rendőrök ellenőrizték, ekkor derült ki, hogy az idős papé volt a jármű.

A hetvenkét éves cibakházi esperest a plébánia pincéjében összeverve találták meg. A helybéliek már akkor tudni vélték, hogy a gyanúsítottat őrizetbe vették.

Máthé György, a váci egyházmegye szolnoki kerületének esperese az MTI-nek elmondta, hogy a plébános több évtizede került Cibakházára.

Egyszerűen és szerényen élt, hivatása teljesítése közben sikerült mindenkivel megszerettetnie magát. Sokat segített a szegény sorsúakon, a nehéz anyagi helyzetben lévők hozzátartozóit többször ingyen temette el

– fogalmazott.

A település képviselő-testülete csütörtökön úgy döntött, saját halottjának tekinti Szarvas Andrást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport