Hová tűnt Magdus néni karja?

2013.09.19. 09:44

Az egyik karja nélkül szállítottak kórházba egy idős asszonyt szerda reggel Győrben. A hiányzó végtagot még nem találták meg, és egyelőre senki nem tudja, mi történhetett Magdus nénivel, akire a tyúkól mellett a földön talált rá a szomszéd. A helyiek arra gyanakszanak, egy róka lehetett a támadó – írja a Kisalföld.hu

„Súlyos, életveszélyes állapotban szállítottak be hozzánk egy 86 éves nénit, akinek az egyik karja hiányzott. Ilyen esettel nem nagyon találkoztunk még mi sem, ugyanis a végtagot nem találták meg a helyszínen. A beteg állapota kritikus, délután tudtuk csak megoperálni" – tájékoztatta a lapot prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója.

Magdus nénit egyik szomszédja, József találta meg szerda délelőtt. Az idős asszony a tyúkól közelében feküdt, kihűlt, és félig eszméletlen volt, de utolsó erejével még jelezte, hogy valami történt a karjával.

Arról, hogy mi történhetett Magdus nénivel, egyelőre csak találgatások vannak. A helyi háziorvos, dr. Szűcs-Farkas Attila szerint a néni rosszul lett, amikor este kiment bezárni a tyúkokat, így elesett, a fejét beverte egy kőkockába, és elvesztette az eszméletét. „Valószínűleg olyan szerencsétlenül esett – s ebben a korban ez sajnos könnyen előfordulhat –, hogy a karja eltörött. Ha egy róka támadt rá, akkor az a törött kart le tudta szakítani a magatehetetlen emberről. Ez egyben válasz is arra, miért nem vérzett el az idős néni. Szakításnál ugyanis a test így tud védekezni” – fejtette ki a háziorvos, akit a szomszédok a helyszínre hívtak.

Az első orvosi vizsgálatok azonban nem erősítik meg feltétlenül a rókatámadás-hipotézist. Az orvosok inkább vágott sérüléseket láttak, nem pedig marcangolást, és az is különös, hogy máshol nem találtak harapásnyomokat a nénin. A kórház ezért a rendőrséget is értesítette.

A győri állatkert igazgatója szerint kizárt, hogy egy rókánál nagyobb vadállat vagy a saját kutyája lett volna a támadó. Egy nagyobb vad ugyanis nem elégedett volna meg egy karral, a kutya pedig nem tesz ilyet – mondta el a Kisalföld.hu-nak dr. Andréka György. A helyiek szerint egyébként a róka gyakori a környéken, sokszor hallani a hangját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport