Illegális raliversenyek országszerte

2013.09.20. 11:27 Módosítva: 2013.09.20. 11:28
Nem a Hende Csaba balesetét okozó illegális raliverseny az egyetlen az országban: olvasóink számtalan helyen futottak bele autós vagy motoros versenyekbe, az olvasói levelekből idézünk. Ha Ön is látott, vagy hallott már illegálisnak tűnő autóversenyt, írjon erre az e-mail címre.

Hevesy György út, Infopark

A Hevesy György út Neumann János utcai végén volt a start. Amikor a munkahelyemről (IBM) éjfél-két óra között autóval távoztam, szemrebbenés nélkül besoroltam a primitív férgek közé, hogy a Magyar Tudósok körútján megközelíthessem az akkor még Lágymányosi hidat. Néha hirtelen fékezéssel próbáltak megfenyíteni, de általában megúsztam atrocitás nélkül.Rendőrségi razziát egyszer éltem át. Elkérték az IBM-es belépőkártyámat, igazolandó, hogy itt dolgozom, majd mégsem engedtek távozni a Neumann János utcán át, hanem végig kellett állnom a körülbelül fél órás sort, amíg engem is leinformáltak a rend éber őrei. Később körülbelül 4 fekvőrendőrt telepítettek az útra.

Szár-hegy

Sajnos többször is volt szerencsém illegális motorosversenybe, vagy legalábbis annak kinézőbe beleszaladni. Szilasligeten lakunk és jó időben sokszor járunk kirándulni, kutyát sétáltatni a közeli tölgyes erdőbe, a Szár hegyre, a Mogyoródi szőlőbe és Somlyó hegyre.

Egy másik olvasónk is találkozott a Szár-hegyen motorosokkal: Háromszor is előfordult, hogy nagyobb csapat motorossal (terepmotor és ruházat, versenyszám rajtuk) találkoztunk, akik nagy tempóban, látszólag egymással versenyezve, iszonyatos zajt, bűzt, és port csapva húztak el mellettünk a kis erdei úton. Nem nagyon érdekelte őket, hogy mi is ott vagyunk, kutyával és kisgyerekkel. Persze olyan is volt (kétszer), hogy mikor megláttak minket, akkor lassítottak, amíg el nem mentünk egymás mellett, még köszöntek is. De ez nem ugyanaz a csapat volt, ezek nem is néztek ki annyira terepmotorosoknak, sokkal inkább egyszerűbb (utcai) gépek voltak.

Váci úti felüljáró

Váci úti felüljáró az  Árpád hídnál, motoros gyorsulási. Szeretjük.

Miskolc-Eger útvonal

Miskolc-Eger szakaszon nem ismeretlen napközben a ralimotorozás...különösen veszélyes a gyalogos és bringás túrázókra nézve.

Mátrakeresztes-Galya-tető útvonal

Anyósomék Mátrakeresztesen laknak. A téli időszakban az illegális ralisok - akik állítólag Salgótarjánból jártak át - pokollá tették a falusiak éjszakáit. Amint leesett a hó, megjelentek és a késő esti óráktól hajnalig raliztak a síkos közúton (Galyatető felé vezető szerpentines főút). Többen szóltak nekik és elzavarták őket, de nem tudom, hogy valaki kihívta volna a rendőrséget, bár legalább egy autó rendszámát felírták.

Térképünket itt nézheti meg nagyobb méretben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport