Attila hun uralkodóról neveztek el gimnáziumot

2013.09.26. 19:25 Módosítva: 2013.09.27. 01:37

Az országban elsőként az abai gimnázium veszi fel Atilla hun uralkodó nevét. Az intézmény elnevezése Atilla Király Gimnázium lesz – írja a feol.hu. A lap beszámolója szerint ugyanis megérkezett az engedély a névváltoztatásra.

A 4500 fős Fejér megyei település polgármestere, Kossa Lajos így kommentálta a lépést: „Atilla, Szent István és Mátyás, a három szakrális király olyan lelki, szellemi örökséget hagytak maguk után, olyan évszázadokon átsuhanó üzeneteket küldenek felénk, amelyek irányt mutatnak, megerősítenek és nemesítenek, a közösségünket pedig példaértékű tettekre sarkallják. Alkalmazkodni kell a változásokhoz, de lelkünkben nem szabad változnunk, kapaszkodnunk kell az ősi hagyományokhoz.″

A polgármester meghívására a településre érkezett  Cey-Bert Róbert Gyula író is, akinek a Püski kiadónál jelent meg Atilla, a hun üzenet címmel könyve. Ő a feol.hu cikke szerint arról beszélt, hogy „a rendszerváltás után felerősödött a finnugor elmélet hirdetése, és sajnos ma sem csitulnak ezek a hangok. Nem értik meg a mai, globalizált világban, hogy lelki nagyság is van".