Felmentették a fogollyal szexelő őrt

2013.09.27. 17:41

Az ügyészség szerint az egyik fogvatartottal szexelt éjszakánként az a börtönőr, akiről pénteken mondta ki a bíróság, hogy nem bűnös. A Szegedi Törvényszék nem látta minden kétséget kizáró módon bizonyítottnak a vádat, ezért felmentette a férfit és egy másik börtönőrt is, aki tudott a viszonyról, de nem jelentette azt.

A börtönőr először a könyvtárszobában csókolózott az S. A. monogramú fogollyal, ezután a cella tátikáján (az ajtón lévő beadónyílás) keresztül, valamint a könyvtárban és a börtön stúdiójában is szexeltek. A 31 éves férfi a vádirat szerint a cellaajtó nyílásán keresztül is szexelt az életfogytiglani börtönre ítélt nővel, aki korábban begyógyszerezte, megszúrta, majd elevenen elégette tőle válni akaró férjét. Az elítélt nő korábban azt állította, beleegyezett a szexbe, aminek többször tanúi voltak zárkatársai is.

A vádirat szerint Sz. Tamás 2011 szeptemberétől fél éven át körülbelül hússzor „létesített nemi kapcsolatot” az egyik fogvatartottal, ez átlag kilenc naponta egy aktusnak felel meg. Az büntetés-végrehajtási törzsőrmester a börtön emeletén volt szolgálatban, de éjjelente lement az földszintre, ahol a fogvatartottat őrizték. Az ügyészség szerint a földszinten dolgozó őr is hibázott, mert tudott a viszonyról, mégsem tett semmit, ezért őt bűnpártolással vádolták meg.

A bíróság Sz. Tamást és társát felmentette a hivatali visszaélés, illetve abban bűnsegédként való közreműködés vádja alól. A katonai ügyész fellebbezett a döntés ellen.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport