Kétszer adta el a házát

2013.10.04. 14:38 Módosítva: 2013.10.04. 14:39

Egy férfi két különböző embernek is értékesítette tavaly a Marcaltő községében levő ingatlanát - olvasható a rendőrség honlapján. A Pápai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal zárta a férfi ellen folytatott büntetőeljárást.

A 25 éves P. Gábor Marcaltőn vásárolt egy családi házat, amelyet tavaly augusztusban előszerződés készítése mellett továbbadott egy 68 éves zalavégi férfinek. A nyugdíjas férfi a vételárat részletekben törlesztette, miközben megkezdte új otthonának felújítását.

Az újdonsült tulajdonos az udvarban számos építési anyagot helyezett el, amelyeket a későbbiekben akart felhasználni. Pár hónap múlva azonban az eladó közölte vele, hogy 2012. november végén egy helybéli lakosnak is értékesítette az ingatlant, így oda a továbbiakban már nem tud beköltözni.

A büntetőeljárás során a gyanúsított ugyan megkezdte a sértett kártalanítását, ám a Pápai Rendőrkapitányság csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbította a napokban az ügy iratait a helyi ügyészségnek.