Rogán visszavonatta az ingatlanpályázatot

2013.10.04. 00:50

Levélben kérte Rogán Antal az V. kerület Tulajdonosi Bizottságát, hogy nyilvánítsák eredménytelenné a négy nagy értékű, V. kerületi ingatlan értékesítésére kiírt pályázatot, majd írjanak ki új pályázatot. A bizottság egy nap alatt összeült, és sürgősen lezárták a Klotild Palota, a Párisi Udvar és a két, Szent István téri épület elidegenítési folyamatát – írja az V. kerületi MSZP-s képviselő, Pászto Tibor Város Szíve blogja.

rogan-levele
Fotó: Város Szíve

A pályázat azért került a figyelem középpontjába, mert a már korábban is értékesítésre szánt ingatlanok mellett új elemként a Szent István tér 13-14. szám alatti épület is bekerült az értékesítési csomagba, az itt működő Szent István Általános Iskolát pedig átrakták egy másik épületbe.

Rogán Antal polgármester elmondta, az új épület felújítására 300 millió forintot költött az önkormányzat, az iskola két tornateremet kapott, és több tanteremmel is bővült. A polgármester szerint a MSZP-s blog az iskolával kapcsolatban többször is kampányszagú valótlan állításokat közölt, a napokban például azt írta, az intézménynak azért kellett költöznie, hogy az önkormányzat ezzel megelőzze, hogy az épületet át kelljen adni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak.

Ezt az V. kerület cáfolta: „a valóság az, hogy a belvárosi önkormányzattól nem kerültek az állam tulajdonába az iskoláknak helyet adó ingatlanok, azok továbbra is az önkormányzat tulajdonában vannak”, tehát az államosítás kijátszásáról eleve nem lehetett szó.

A kerület Tulajdonosi Bizottságának címzett október 2-i levelében a polgármester a következőképp fogalmazott:

A mihamarabbi új pályázati kiírást az indokolja, hogy kerületünkben folyó több nagy volumenű beruházás önrészének finanszírozásához önkormányzatunknak égető szüksége van az ezen ingatlanok elidegenítéséből befolyó összegre. Belváros-Lipótváros nem veszíthet időt.

A blog szerint az épületek csomagban való értékesítésének terve továbbra is fennáll, az új pályázat kiírását várhatóan a következő testületi ülésen hagyhatják jóvá.