Többéves börtön a rendőrök támadóinak

2013.10.08. 16:12

Többéves börtönt kapott az a négy férfi, akik 2011-ben rátámadtak az őket igazoltató rendőrjárőrökre. Az elsőfokú ítélet nem jogerős.

Az elsőrendű vádlott hat évet kapott hivatalos személy elleni erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó és könnyű testi sértés miatt, három társát hároméves börtönnel sújtotta a bíróság hivatalos személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt.

A vádlottak 2011. október 12-én este egy érdi kocsmában italoztak, majd hangoskodva autóba szálltak. A rendőrök járőrözés közben észrevették és megállították őket.

Az igazoltatásnál kiderült, hogy a vezetőnél nincsenek iratok. Az egyik vádlott kiszállt és ütésre emelte a kezét, erre az egyik rendőr közbelépett. Az elsőrendű vádlott ököllel megütötte az egyik járőrt, aki a földre került. Ezután az elsőrendű vádlott acélbetétes cipőjével többször arcon rúgta a földön fekvő rendőrt.

Eközben a másik rendőr használta a szolgálati gázsprayt, rádión segítséget kért, majd kollégája segítségére sietve elővette szolgálati fegyverét, amelyet azonban támadói megpróbáltak elvenni tőle, és azzal fenyegették, hogy lelövik.

A vádlottak csak akkor hagyták abba a verekedést, amikor több figyelmeztető lövés is eldördült. A két megtámadott rendőr közül az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, társának azonban eltört az arccsontja, orra és keze is.

A vád és a védelem is fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, várhatóan a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a per. Az elsőfokú bíróság kedden azonnal az ítélethirdetés után elrendelte a három vádlott letartóztatását.