Hiába volt a magyar focista DNS-e a késen, felmentették

2013.10.16. 15:30
Felmentették ma a gyilkossággal vádolt kaposvári focistát a bíróságon, noha a vádlott DNS-ét megtalálták a késen, az áldozat DNS-ét pedig a körme alatt.

A bíró szerint a rendőrség súlyos hibát követett el, amikor nem készített jegyzőkönyvet arról, hogy DNS-mintát vettek a focistától – a Kapospont tudósítása szerint ezt mondta a bíró. Ifkovics Béla szerint bíróságban kételyek merültek fel, hogy szabályszerűen kerültek-e lefolytatásra egyes nyomozati cselekmények. A bíró azt mondta: kétségei támadtak, hogy a rendőrök szabályosan vettek-e DNS-mintát a focistától. A mintavételről ugyanis nem készült hivatalos jegyzőkönyv. Így hiába találták meg a focista körme alatt az áldozat DNS-ét, a késen pedig a focista DNS-ét, ez nem számít bizonyítéknak.  

A bíró szerint azt sem tudni, miért ölték meg az idős nőt. A vád szerint nyereségvágyból ölte meg az albérlője, de a pénztárcáját megtalálták a holttest mellett, benne ezer forinttal. A focista valóban pénzzavarban volt: reggel még nem tudta kifizetni a fröccsét egy presszóban, este már igen, de ez nem bizonyít semmit. Ügyvédje elégedett az ítélettel. Ráadásul a meggyilkolt asszony fia sem hitt abban, hogy a focista a gyilkos – írja a lap. „Nem tudom, mit gondoljak. A legfontosabb, hogy megtalálják anyukám gyilkosát. Aki ártatlan, azt ne ítéljék el, de a bűnös bűnhődjék” - mondta a Kapospontnak Verner Gyula.

Az ügyészség fellebbezett a felmentés ellen, így a végső döntést a Pécsi Ítélőtábla mondja majd ki az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport