40 perces késések Budapest és Pusztaszabolcs között

2013.10.19. 10:34 Módosítva: 2013.10.19. 11:36

A vasúti jelző- és biztosítóberendezés meghibásodása miatt szombaton 20-40 perces késések várhatók a Budapest-Pusztaszabolcs vasútvonalon - közölte a Mávinform szombat reggel.

A közlemény szerint Nagytétény-Diósd és Érd között romlott el a berendezés. Ezen a szakaszon amúgy is csak az egyik vágány használható, mert a másikon az érd-felsői peron felújítása miatt vágányzár van érvényben - írták.

A vonatok - a biztonság érdekében - csak lassabban haladhatnak ezen a szakaszon, a vasúti átjáróknál pedig csak 15 kilométer/óra sebesség a megengedett. A késések a pécsi InterCity vonatokat is érintik.

Budapest-Vác: 30 perces késések

A Fót és Csomád között a sínekre tapadt nyirkos falevelek miatt 20-30 percet késnek a vonatok a Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác vonalon. A párás, nedves időben a könnyebb motorvonatok kerekei gyakran megcsúsznak a lehullott nagy mennyiségű falevélen. A mozdonyok fel vannak szerelve úgynevezett homokoló berendezéssel, amely a kerekek tapadását segíti, ezt használva tudnak a vonatok továbbgördülni. A vasúttársaság néhány ott közlekedő szerelvénynél dupla motorvonatot állít forgalomba, hogy a vonóerő is megduplázódjon, és ne legyenek nagyobb késések. Két vonat kimaradt a menetrendből.