Szándékosan gázolták el a dömösi alpolgármestert

2013.10.21. 07:19 Módosítva: 2013.10.21. 13:23

Dömös alpolgármestere az egyik sértettje annak a bűncselekménynek, amelyben egy autós egy szóváltás után két embernek hajtott vasárnap reggel.

„Jelenleg ott a mentő, akik Gábort látják el, szemtanúk szerint Gábor a két lábán és fején sérült, Árpi szerencsésebb volt, átesett a motorháztetőn." – olvasható a település facebook-oldalán vasárnapi bejegyzéssel az alpolgármester és egy közterület-védelmi alkalmazottról szólva.

Szándékosan gázolták el a dömösi alpolgármestert

Egy másik beszámoló szerint az alpolgármester az ütközéskor a fejével beütötte a támadó autó szélvédőjét.

A Police.hu megerősítette az esetet, a sértetteket nem nevesítve, az elkövetőt monogrammal jelölve: „Szóváltás előzte meg a bűncselekmény elkövetését Dömösön 2013. október 20-án délelőtt. A jelenlegi adatok szerint a sértettek vitatkoztak K. L-lel, ezután a férfi beült a személygépkocsijába és járművét a sértettek felé kormányozta. A férfi erőteljes gázt adott, felhajtott a Táncsics utca és Kossuth Lajos utca kereszteződésénél található füves területre és elütötte a sértetteket, akik az ütközés következtében megsérültek." – írta a portál.

A sértetteket kórházba szállították, az 59 éves gyanúsítottat előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra. Kihallgatása után őrizetbe került, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanújával.

Régi vita a parkolóról

A Facebook-bejegyzések alapján a vita már régóta folyhatott a parkolóról. „Hihetetlen, hová vezetett ez az egész. Mivé vált K. döbbenetes makacssága, erőszakossága, arroganciája... és másik oldalról az önkormányzat részéről való szerencsétlenkedés."

Dömös polgármestere az MTI-nek megerősítette, hogy munkatársa, Szilágyi Gábor a támadás egyik sértettje. Novák Lajos elmondta: a történtekről térfigyelőkamera is tanúskodik, a felvételeket lefoglalták.

Az elkövető az a vállalkozó volt, aki mindeddig üzemeltethette a községháza előtti parkolót, ahonnan a turisták a Rám-szakadék felé indultak. Az önkormányzat azonban felmondta a férfival szerződést, amit ő azonban nem vett tudomásul, továbbra is díjat akart szedni az oda érkezőktől.

Az önkormányzat ezért tájékoztatót készített, amelyben figyelmeztette a kirándulókat, hogy a szabályokat betartva bárhol megállhatnak Dömösön, parkolódíj fizetése nélkül.

A szórólapokat az önkormányzat munkatársai terjesztették. Vasárnap reggel ezt tette Szilágyi is, mielőtt a vállalkozó rá és a közterület-védelmis kollégájára támadt.