Vádemelés a lovakat kínzó férfi ellen

2013.10.23. 09:26
Állatkínzás miatt emelnek vádat egy mocsai férfi ellen, aki étel és víz nélkül, egy levegőtlen helyiségben tartotta a lovait.

Egy állatvédő kért segítséget a rendőröktől június 20-án, miután felfedezte, hogy egy férfi mocsai tanyáján kegyetlen körülmények között tartja lovait - írja a police.hu. A rendőrök négy csontig lesoványodott állatot találtak a tanyán.

Tulajdonosuk, az 57 éves S. István egy nyolcszor hat méteres, ablaktalan, lóürülékkel teli téglaépületben tartotta őket étlen és szomjan. Az állatok annyira alultápláltak voltak, hogy kilátszottak a bordáik, a levegőtlen helyiségben a szellőztetés hiánya miatt elviselhetetlen volt a hőség. Kiderült, hogy a lovak tulajdonosát a hatósági állatorvos már többször felszólította, tartsa be az állattartás szabályait, de nem változtatott az állatok körülményein. 

10.23.allatkinzo-lead 0
Fotó: Police.hu

S. István ellen állatkínzás vétségének gyanúja miatt folytatott eljárást a Komáromi Rendőrkapitányság. Október 22-én vádemelést javasoltak a férfi ellen a Komáromi Járási Ügyészségnek.