Csak kapkodom a fejem, úgy röpködnek a komcsizások

2013.10.24. 18:11

Csak nem akar véget érni az október 23-i össznépi kommunistázás. A KDNP-s Rétvári Bence tegnap a Facebookon szólt be a Műegyetem előtti ellenzéki demonstráció résztvevőinek, amin Török Zsolt ma nagyon kiakadt. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára nem fogta vissza magát, lényegében lekommunistázta a Műegyetem előtt tüntetőket és/vagy a szüleiket. Erre jött ma az MSZP szóvivője, és visszakommunistázott. Azzal vágott vissza a kereszténydemokrata politikusnak, hogy ő bezzeg rendszeresen templomba járt akkor, amikor a mostani fideszesek még az MSZMP-ben ültek.

Így szólt be Rétvári:

Akik ma a Békemenethez csatlakoznak, azok (vagy azok szülei) MEGÉLNI szerették volna a rendszerváltást; akik a Műegyetem rakparti tüntetésre mennek, azok (vagy azok szülei, apósai stb.) csak TÚLÉLNI akarták a rendszerváltást. Az ellenzéki tüntetés összehívói az ötvenhatot leverő rendszer haszonélvezői voltak, mai hatalmi helyzetük az állampárti rendszerből eredeztethető. Rendszerváltás nélkül ma biztosan benne lennének a kormányban, de most dühösek, mert a demokratikus választások ellenzékbe küldték őket. 

És így szólt vissza Török:

Rétvári Bence (KDNP) minimum elfogadhatatlan, amit ír. Mert tudhatná, hogy míg a '80-as évek második felében én rendszeresen a templomba jártam, addig a frakciótársai és kormánytag-társai még mindig a Pártbizottságra (MSZMP). Míg az én nagyapámat '53-ban, '56-ban is meghurcolták, a '80-as évekig hátrányt szenvedett sok mindenben, míg a Fidesz vezetők egy része párttitkár volt, s nagy hasznot húzott akkor is az MSZMP-ből, majd a rendszerváltás után is jól privatizált. Például kőbányát is.

Az üzengetéshez inkább nem is fűznék hozzá semmit, inkább csak egy verset küldenék mindenkinek, szeretettel.