Már hazugságvizsgálót is bevetettek a bajai videós ügyben

2013.11.03. 16:24
A Népszabadság úgy tudja, bejött a kamuvideó megrendelésével összefüggésbe hozott MSZP-s Király György számítása. Király maga ellen kért rendőrségi hazugságvizsgálatot, ami állítólag őszintének mutatta őt. Továbbra sem tudjuk, hogy ha neki valóban nincs köze a videóhoz, akkor kiknek van.

Újabb szállal gazdagodott a már eddig is követhetetlen történetvezetésű bajai kamuvideós szappanopera. A Népszabadság úgy tudja, a rendőrségen poligráfos hazugságvizsgálatnak is alávetették a bajai videóügy több érintettjét, köztük Király György szocialista politikust és állítólag Kőrös Gusztávot, a kamuvideó készítőjét is.

A NOL értesülése szerint a hazugságvizsgálat az MSZP-s Király állításait erősítette meg. Király maga kérte, hogy vessék alá a poligráfos rendőrségi tesztnek. Ezzel a volt DK-s, az ügy kirobbanása után Gyurcsány pártjából kirúgott Kőrös Gusztáv állítását akarta megcáfolni.

Mint ismert, Kőrös rendőrségi tanúvallomásában, majd az ATV-nek adott interjújában is azt állította, a videót az MSZP sporttagozatának alelnöke, Király György rendelte meg tőle. Király idáig is határozottan tagadta, hogy köze lenne a videóhoz. Állítása szerint abban sem megrendelőként, sem más módon nem működött közre.

A Népszabadság értesülése szerint „Király György „átment” a hazugságvizsgálaton, a poligráfos kérdésekre adott válaszai szerint nem volt köze a videó elkészítéséhez”. A baloldali napilap úgy tudja, a rendőrségi eljárás során több, az ügyben érintett személy nem vállalta a poligráfos vizsgálatot.

Információik szerint a rejtélyes, hol MSZP-snek, hol nem MSZP-snek mondott, mindenesetre más szocialista politikusok ellen is valló Károlyi Attila még a rendőrségi szembesítésre sem volt hajlandó.