Nyakmagasságban kifeszített zsinór várta a motorosokat Szegednél

2013.11.03. 11:43 Módosítva: 2013.11.03. 21:19

25 méteres, kék színű műanyag spárgát feszített ki valaki az úton keresztbe, a motorosok nyakmagasságában Szeged és Zsombó között, írja a Délmagyar.hu. A zsinór a zsombói úton, az autópálya-felüljáró előtt volt. Egy dunaújvárosi férfi, Molnár Zoltán észrevette, és levágta, mielőtt balesetet okozhatott volna. A Facebookon ezt írta:

Zsombó és Szeged között kifeszítettek egy bálázókötelet az úton, motorosoknak nyakmagasságban. Autóval voltunk, de a kötél visszadobott minket, egy kisebb koccanásunk volt hátulról, semmi komoly. A kötél nem szakadt el, levágtuk, hogy ne tegyen senkiben sem kárt. Nagyjából egy pár másodpercre rá egy motoros ment el itt, a hideg még mindig kiver az egésztől, hogy mi lett volna ha... Bele sem merek gondolni milyen lelke van az ilyen embernek, aki ezt megteszi, ugyanis a kötél nagyon jól volt rögzítve két fa közé, így a véletlen kizárható. Ha valaki látott valamit arrafelé, hogy kik tehették ezt, kérem jelezzék nekem, vagy a rendőrségnek. Vigyázzatok nagyon magatokra, és egymásra is!

A Délmagyar munkatársai vasárnap délelőtt a helyszínen megtalálták a kék zsineget az út szélén, egy fára csavarva. A zsinór kifeszítése bűncselekmény, közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett előkészítéséért egy év szabadságvesztés is kiszabható, jegyzi meg a lap.

A Szegedi Rendőrkapitányság a cikk alapján hivatalból indított eljárást közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A rendőrség a Délmagyar cikkének megjelenése után közleményt adott ki arról, hogy kinyomozták az esetet.

Nem akartak motorost fogni

A helyszíni szemlén fiatal facsoportokat, cserjéket találtak az út mellett, ezekre felakadva egy 25 méter hosszúságú kék színű bálázókötelet. A rendőrök a szántóföldön keréknyomokat, valamint ugyanolyan bálázókötelet láttak, mint az út mellett.

A cikkben szereplő ember azt mondta a rendőröknek, hogy a "kötél nem volt feszes”. Kihallgattak egy férfit, aki elmondta, hogy november 1-én munkát végzett a zsombói út mellett. A bálázógép oldalán lévő tároló kinyílt, amiből két köteg, kék színű bálázókötél esett ki. Mivel a kötél be volt fűzve a munkagépbe, több részre szakadt.

Egy másik szemtanú november 1-én délben már látta az út mellett a bálázókötelet, de az nem volt kifeszítve. A rendőrök megtalálták annak az autónak a sofőrjét, aki a cikk szerint „hátulról belekoccant” a panaszos autójába. Ő szintén azt erősítette meg, hogy ugyan volt kötél az úton, de az nem volt kikötve a fára.

Az adatgyűjtés alapján a Szegedi Rendőrkapitányság megállapította, hogy senki sem feszített ki kötelet a zsombói úton, így szerintük az sem igaz, hogy azzal valaki motorost akart fogni.