Videó van a hanuka-gyertyatartó rongálóiról

2013.12.01. 13:15

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vasárnap közzétette a térfigyelő kamera által készített felvételt arról a három fiatalról, akik a gyanú szerint hanuka-gyertyatartókat rongáltak meg szombat hajnalban a fővárosban.

A képen látható fiatalokat keresi a rendőrség
A képen látható fiatalokat keresi a rendőrség
Fotó: Police.hu

Szombat hajnali 5 óra 5 perc és 5 óra 45 perc között történt a rongálás, a Hanuka ünnep tiszteletére emelt menórák és emléktáblák sérültek meg. Az első helyszín a Blaha Lujza tér volt, majd a Nyugati tér következett, végül pedig a Városház park a Deák térnél.

Keressük a rongálót

A térfigyelő kamera felvételén a rendőrség szerint 180-190 cm magas, 18-20 év körüli férfiak láthatóak. Az egyik férfi fekete bomber dzsekit, fehér sálat, fehér terepmintás nadrágot, magas szárú fűzős bakancsot, kötött sapkát, kapucnis pulóvert, fekete hátizsákot viselt. A másik férfi rövid hajú, szemüveges, fekete kapucnis pufi dzsekit, világosszürke színű farmernadrágot, többszínű foltos hátizsákot viselt. A harmadik férfi szintén szemüveges. Parka kabátot viselt, melynek kapucnija szőrmével futtatott, és sötét nadrág, valamint fehér talpú, fekete magas szárú edzőcipő volt rajta.

Keressük a rongálókat

A rendőrség kéri, jelentkezzen, aki felismeri őket.

Egy másik embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy péntek este nem sokkal éjfél előtt az Őrs vezér terén megrongálta a Hanuka tiszteletére emelt menórát és emléktáblát. A rongálást felvette a térfigyelő. A videón egy 170-180 centi magas, vékony testalkatú férfi látható. Combközépig érő kapucnis szövetkabátot, sötét nadrágot és sötét cipőt viselt. Őt is keresi a rendőrség.