Nem tudnak a Zöldhatóság megvádolt igazgatójának diplomájáról

2013.12.07. 16:48 Módosítva: 2013.12.07. 19:20

A Kandó Kálmán Műszaki Főiskola jogutódjaként működő Óbudai Egyetem pénteken érkezett levelében azt írta, hogy a rendelkezésükre álló irattári nyilvántartás szerint Tolnainé Szatmári Katalin, a Zöldhatóság vezetője nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, írja blogján Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke.

Az egyetem levelében azt is leírták, hogy sem 1999-ben, sem korábban nem létezett Villamosmérnök és Informatika Kar a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, így villamosmérnök informatikus szakon nem lehetett végzettséget szerezni.

Az igazgató önéletrajzában szereplő nyelvismeretről Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter pedig korábban azt a választ adta Jávor kérdésére, hogy elírás történt, valójában nincs nyelvvizsgája.

Jávor blogján még áprilisban jelent meg egy névtelen levél, amelyben belső forrásokra támaszkodva azt állították, hogy a Zöldhatóság igazgatóasszonya, Tolnainé Szatmári Katalin doktori címe hamis, és szakirányú végzettsége sincs. A levél emellett a főfelügyelőség korrupciógyanús ügyeire és a hivatali ügymenet átpolitizálódására, lelassulására panaszkodott.

Az ombudsman és az adatvédelmi hatóság vizsgálódik a feltételezett visszaélések ügyében. A rendőrség viszont rágalmazás megalapozott gyanújával a Jávor blogján megjelent levél miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Megkerestük az igazgató asszonyt is, amint reagál a kérdéseinkre, közöljük azokat is.