Először esni, aztán fagyni, végül ködni fog

2013.12.08. 15:53

A vasárnap hátralévő részében viszonylag kellemes idő várható; az előrejelzésben emlegetett gyenge széllökések az Index Flórián téri mérőállomása szerint néha orkánerejűvé fokozódhatnak. Arra azonban az Időkép is figyelmeztet, hogy kisebb havazásokra, hózáporra és havas esőre is számíthatunk, de napközben kevés felé lehet 1 Celsius foknál hidegebb.

Az előrejelzés szerint hétfőn nagyjából ugyanilyen idő lesz, csak nagyobb széllel és esőzésekkel súlyosbítva. Az ország északkeleti részében havas eső, havazás, illetve ónos eső is lehet. A zord időt az Anyatermészet 2-8 fokos átlaghőmérséklettel próbálja kompenzálni.

Északnyugatról erős széllökések is érkezhetnek, de ezek az északi szárazabb, hidegebb levegő előjelei, úgyhogy illik örülni neki, mert ez hozza el a keddi, naposabb időt és a 0 és 9 fok közti csúcshőmérsékletet. Ennek mindenki örülhet, kivéve az északkeleti országrészben élőket, mert megint náluk lesz a leghidegebb.

Szerdán, úgy tűnik, szárazabb, változóan felhős idő várható, többfelé napsütésre számíthatunk. Éjszaka azonban megérkezik az erős fagy, ami csütörtökön néhol még napközben is megmarad. Hideg lesz, de sok napsütéssel; ezt használjuk ki, mert péntektől jövő hétfőig -4-0 Celsius-fok várható, ráadásul párás, ködös idő lesz.