Jenő
-2 °C
6 °C

Lecsapott a kormány a kamudiploma-ügyre!

2013.12.09. 16:15

Magyarország mégsem következmények nélküli ország, a kormány igenis komolyan veszi az általa kinevezett hatósági vezetők integritását. Csakis ezzel magyarázható, hogy a legmagasabb szintű környezetvédelmi szerv, a Zöldhatóság vezetőjével kapcsolatos legújabb botrány ügyében – kérdésünkre – hétfőn délután már reagált is a szaktárca.

Szombaton derült ki, hogy Tolnainé Szatmári Katalin, a Zöldhatóság vezetője nem szerzett oklevelet a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán, így újabb, az önéletrajzában feltüntetett adat bizonyult tévesnek. Elsőként a doktori fokozatáról, majd a nyelvvizsgájáról derült ki, hogy légből kapott. Ezt tetézte most, hogy a jelek szerint felsőfokú végzettsége sincs.

Szerencsére nincs nagy baj, a Tolnainé mögött eddig következetesen kiálló Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium résen van. Nyilatkozni ugyan egy vezető se nyilatkozott, ahogy az újabb önéletrajzi "tévedés" esetleges következményeiről sem beszélt senki. Viszont válaszlevelükben azt írják, az FVM jelenleg

tájékozódik az ügyben és egyeztet az érintettekkel, ennek eredményéről a későbbiekben tájékoztatjuk a szerkesztőséget.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?