Kövér: Nincs ellenfele a kormánynak

2013.12.11. 20:10

Kövér László szerint a szétdarabolt ellenzék miatt jelenleg nincs igazán "ellenfele a pályán" a Fidesz vezette kormánynak, de nem árt az óvatosság. A házelnök erről a Fidesz százhalombattai szervezetének meghívására, a Pest megyei városban tartott politikai fórumon beszélt szerda este, írja az MTI.

A 2014-es országgyűlési választás lehetséges kimenetelét latolgatva a politikus úgy fogalmazott, hogy a Jobbik nem "partiképes", a csekély támogatottságú LMP-ről nem igazán tudni, mit képvisel, a három baloldali párt pedig egymással, illetve pozíciókért küzd.

Karaktergyilkosságoktól hemzsegő, aljas, lejárató kampányra kell készülni

− mondta Kövér és meglepő módon hozzátette, hogy a jelenlegi kormány szeretné a már megkezdett munkát folytatni már csak azért is, mert rengeteg erőfeszítésbe telt 2010 óta az országot visszahozni annak a szakadéknak a széléről, ahová a Gyurcsány-Bajnai kormányok juttatták.

nekünk kell a legkitartóbban és leghatározottabban megszólítanunk a bizonytalanokat, mert elképzelhető, hogy épp rajtuk múlik majd, ki lesz kormányon

− mondta a házelnök, aki szerint Bajnai kormányzása alatt − amelyhez a talajt Gyurcsány Ferenc készítette elő − kétszeresére nőtt a munkanélküliség, és nem kifejezetten a gazdasági világválság egyenes következményeként, elvesztette az ország gazdasági szuverenitását, holott a baloldali kormány 2002-ben egy kifejezetten felfelé ívelő gazdaságot örökölt meg.

Beszélt még:

  • a 2006-os őszi "rendőrterrorról", és ezzel összefüggésben a jogállam megingásáról
  • a 2008-2009-es, cigányokat ért sorozatgyilkosságról
  • kormányváltás előtt romokban heverő gazdaságról, a költségvetés 500 milliárdos hiányáról
  • az unortodox gazdaságpolitikáról, a bankokról és multikról
  • az országra zúduló nemzetközi támadásról
  • a nyugati lakkcipőket fényesre nyaló hazai kedvenceikről
  • a romló demográfiai adatokról