Álhalottat fogtak az egymásra lövő TEK-esek

2013.12.17. 06:42

Halottá nyilváníttatta magát egy hónappal elfogása előtt az a férfi, akit a terrorelhárítók egy taxiból szedtek ki a Ferenciek terén december elején, miközben az egyik TEK-es hasba lőtte az autóban ülő kollégáját, írja a Blikk.

Ahogy azt megírtuk, az elfogott férfi rendőrnek adta ki magát korábban: azért körözték, mert évekkel ezelőtt két társával együtt nyomozónak adták ki magukat áldozatuk előtt, akihez korábban ismeretlenek betörtek, és nagy összegben eurót loptak tőle. A banda tagjai azt ígérték, hogy rendőrként visszaszerzik a károsult pénzét, de ehhez még több pénzre van szükségük: több tízmillió forintot csaltak így ki a hiszékeny férfiból, aztán eltűntek.

A férfi csalás miatt állt bíróság elé, majd azért, hogy megússza a büntetést, és új életet kezdhessen, azt találta ki, hogy először nem jelent meg a bírósági tárgyaláson, majd amikor a rendőrök elérték telefonon, azt mondta: gyomorvérzéssel fekszik kórházban. Ezt az információt még a kórház is meg tudta erősíteni, mert tényleg járt ott ilyen panasszal korábban. Két hét után a rendőrök újra hívták, de akkorra már ki volt kapcsolva a telefonja.

A férfi élettársát érték el telefonon végül, aki azt mondta, hogy férje meghalt, ő pedig a gyász miatt vidékre költözött. A bírónő kapott is egy halotti anyakönyvi kivonatot. Ezután felhívták a zárójelentést kiállító orvost, aki elmondta, ő nem adott ki ilyen papírt, így kiderült, hogy valószínűleg egy, a férfi által hamisított halotti anyakönyvi kivonatot kaptak.

Ekkor rendelte el a bírónő a férfi körözését és ezután történt, hogy a férfi elfogása közben a TEK egyik munkatársának véletlenül elsült a fegyvere, a lövés az üvegen keresztülfúródva az autóban ülő kollégáját érte a hasán és a karján. A figyelmetlen kolléga szabálytalanul járt el, amikor csőre töltött fegyverét akarta visszatenni a pisztolytáskába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport