Négy év börtönt kapott a virágboltrabló

2014.01.08. 10:50

A szegedi ítélőtábla jogerősen négy év börtönre ítélte azt a 24 éves férfit, aki 2012 nyarán megpróbált kirabolni egy virágboltot Baján, írja az MTI.

A büntetlen előéletű férfi hentesként dolgozott Németországban. Miután hazajött, nem volt munkája és jövedelme, a szüleinél lakott. 2012 júniusában egy szekszárdi fegyverboltban vett egy gázpisztolyt és hozzá hét lőszert. Június 12-én Bajára utazott, ott egy hotelben szállt meg, az utcán pedig találkozott egy ismerősével és annak barátnőjével. Elmondta nekik, sürgősen pénzre lenne szüksége, de senki nem tud kölcsönadni neki, ekkor felvetette, hogy rablást kellene elkövetni. Barátja erre nemet mondott.

Június 15-én reggel bement egy bajai virágboltba, a pult mögött álló férfira fogta a gázpisztolyt, és pénzt követelt tőle. Az alkalmazott azonban az engedéllyel tartott riasztófegyverét a támadóra fogta, aki ekkor megpróbálta elsütni saját fegyverét, de az nem működött, csak csattanó hangot adott. A rabló ezután elmenekült, a boltos és még két férfi üldözőbe vette, néhány perccel később pedig elfogták a rendőrök.

A vádlott, aki beismerő vallomást tett, azzal védekezett, hogy a rablás előtt füvezett, ami „kiütötte”. Az is kiderült, hogy pentedront – egy kábítószernek nem minősülő dizájnerdrogot – is fogyasztott.