Mesterházy: Lesz okunk nevetni

2014.01.12. 11:52

"Tudom, hogy végül meg fogunk állapodni, de minden részlet kidolgozásához még szükség lesz néhány napra. Eddig mindenki felelősen tárgyalt, kompromisszumra készen" − írja saját honlapján Mesterházy Attila, az MSZP elnöke pártja, a DK és az Együtt választási együttműködéséről. Szerinte a kompromisszum azt jelenti, hogy senki sem ér el mindent, amit szeretett volna.

Az MSZP elnöke szerint a választási együttműködésben ott a helyük a Demokratikus Koalíció (DK) politikusainak, tagjainak, aktivistáinak és támogatóinak is. Mesterházy Attila kemeli, hogy a szocialista párt nagyra értékeli Bajnai Gordon gesztusát, amellyel az Együtt-PM szövetség vezetője visszalépett a miniszterelnök-jelöltségtől és örül annak, hogy végül a "közös lista és közös jelöltek" megoldás mellett döntöttek.

„A választásokig van még 84 nap, összesen 12 hét. Addig nem sokat fogunk aludni, de a végén nem csak mosolyogni, hanem nevetni is lesz okunk. Mindannyiunknak, együtt!" − zárja optimistán írását.

Minden helyzetre van alternatíva, nincs olyan lényegi probléma, amire ne lenne megoldási javaslat. Gyurcsány is korrekt volt, nem feszítették túl a húrt, nem követelőztek. Egy kérdésben merev az álláspontjuk.

–jellemezte a szombati ellenzéki tárgyalásokat az Indexnek a megbeszélésekre rálátó egyik forrásunk. Az az egyetlen kérdés pedig, amiben a három tárgyaló fél közül kettő nem ért egyet, Gyurcsány Ferenc szerepeltetése a közös ellenzéki listán.

Az Együtt 2014 és a Párbeszéd Magyarországért továbbra sincs kibékülve azzal, hogy a DK elnöke is listás, sőt előkelő listás helyet kapjon. Velük ellentétben a szocialisták viszont már „elengedték" ezt a kérdést és a gyors megállapodásban érdekeltek, ráadásul Gyurcsányék sem emeltek kifogást az ellen, hogy Mesterházy Attila legyen a listavezető.