Telefonáljon, ha tud valamit a robbantásról!

2014.01.14. 12:55

Elkülönített telefonszámon várja a rendőrség a Budapesten, a XIII. kerületi Lehel utcában hétfő hajnalban történt robbantással kapcsolatos bejelentéseket, írja az MTI. Az ingyenesen hívható szám: 06/80-620-107. A rendőrség éjjel-nappal várja mindazok hívását, akik a bűncselekményről, a helyszínen látott motorkerékpárról vagy annak vezetőjéről érdemleges információval rendelkeznek.

Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, távirányítású vagy időzített bomba robbanhatott a CIB Bank fiókjának előterében hétfő hajnalban. A bank épületének utcafronti fala bedőlt, de a robbanás ereje akkora volt, hogy a bank bejárati ajtaja a négysávos út másik oldalára repült át, és a bankfiók hátsó oldala is megsérült. A rendőrség egy motorost keres.

Úgy tudjuk, komoly bombafenyegetést korábban nem kaptak a bankok, az elkövetés pedig arra utal, hogy a robbantó nem akarta, hogy bárki megsérüljön. Az ok nem ismert, de akár szimbolikus is lehet, hogy ezen a környéken hét bankfiók áll egymás mellett. A cellainformációk és a térfigyelő kamerák segítségével juthatnak el a rendőrök az elkövetőhöz.

A rendőrség robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés és közveszély okozása miatt folytatja az eljárást a jelenleg ismeretlen elkövető ellen. A bűncselekménnyel összefüggésben egy ismeretlent keresnek, aki a helyszínről egy cross enduro jellegű, tarka színű, forgalmi rendszám nélküli, 125 vagy 250 köbcentiméter hengerűrtartalmú, robogónál nagyobb méretű motorkerékpárral elhajtott. A hétfő hajnalban történt robbantás környékén csak kora délutánra állt helyre a közlekedés. A rendőrségi helyszínelés még kedden is tartott.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport