2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Tizenöt évet kapott a balatonszabadi gyilkos

2014.01.15. 13:30

Helybenhagyta a Pécsi Ítélőtábla szerdai, jogerős határozatában annak a nőnek a tizenöt év fegyházbüntetését, aki 2011 decemberében megölte édesapja szomszédját a Somogy megyei Balatonszabadiban – írta az MTI.

Keglovits Józsefné az élettársával együtt karácsony alkalmából látogatta meg az édesapját. Amikor az iszákos párnak elfogyott a pénze, a nő átment a szomszédba, az ott lakó 60 éves nőt többször megütötte, megrúgta, egy ismeretlen tárggyal bántalmazta, majd mintegy 20 ezer forint értékben ékszert és egyéb ingóságokat vitt el tőle.

A magára hagyott sértett másfél órán belül belehalt sérüléseibe. A gyilkosnak élettársa segített a lopott holmik, bizonyítékok eltüntetésében.

A táblabíróság Makai Lajos vezette tanácsa Keglovits Józsefnét nyereségvágyból elkövetett emberölés, élettársát bűnpártolás miatt marasztalta el.

A büntetőtanács az új Btk.-nak a büntetlen előéletűekre vonatkozó rendelkezéseit alkalmazva lehetővé tette, hogy a nő a büntetés kétharmadának letöltése után feltételesen szabadlábra kerüljön, az élettársára korábban kiszabott három és fél év börtönbüntetést pedig túl szigorúnak találta, ezért időtartamát két évre csökkentette.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport